Menu Close

TARPTAUTINIS ETWINNING PROJEKTAS “TARPKULTŪRINĖS KOMUNIKACIJOS ĮGŪDŽIŲ IR JŲ INTEGRAVIMAS UŽSIENIO KALBŲ IR KITŲ DALYKŲ PAMOKOSE”

etwiningo logotipas
Dalyvaujame  tarptautiniame eTwinning projekte „Tarpkultūrinės komunikacijos įgūdžių tobulinimas ir jų integravimas užsienio kalbų ir kitų dalykų pamokose“, Kauno lopšelio – darželio “Šilelis” tinklaveika kartu su Kauno lopšeliu – darželiu “Vaikystė”. Sausio 29 d. ZOOM platformoje suorganizavome bendrą renginį “Baltijos šalių šokių tradicijos”, kurio metu susipažinome ir apsikeitėme žiniomis apie Baltijos jūros apsuptų šalių kultūrą bei šokių tradicijas. Esame įsitikinę, jog svarbu domėtis ne tik savo, bet ir aplinkinių šalių kultūra, papročiais bei tradicijomis, nes tai prisideda prie tolerancijos, kūrybiškumo ir asmeninių vertybių formavimo. Virtualaus susitikimo metu pristatėme skaidres,supažindinančias su Estijos, Vokietijos, Danijos ir Suomijos kultūriniu kontekstu, o vėliau stebėjome išmoktų šokių vaizdo įrašus. Išsiilgę gyvo bendravimo vaikai ryžosi iniciatyvai sušokti šokius ir priešais kompiuterio ekranus. Džiaugiamės, jog nepaisant esamos situacijos technologijų pagalba galime susisiekti bei dalintis gerąja patirtimi ir tikimės, jog pasibaigus karantinui pavyks ne tik toliau sėkmingai tęsti įstaigų bendradarbiavimą, tačiau ir perkelti susitikimus į realybę.
Dėkojame “Kodėlčiukų” ir “Smalsučių” grupių vaikučiams už begalinį norą dalyvauti ir sužinoti bei renginiui pasiruošti padėjusioms pedagogėms: meninio ugdymo – Karinai Gurskienei, mokytojoms – Marinai Bučinskienei, Rasai Eugenijai Baušienei, Modestai Žakaitienei ir Jurgitai Kuktienei.
Taip pat Kauno lopšelio-darželio “Vaikystė” meninio ugdymo mokytojai Islandai Kaušiūtei.

Skip to content